Maps Transport Schedule Intro
Alicante SUP Open
Playa del Postiguet
9th – 11th December

About Alicante SUP Open

The APP is proud to bring stop number 5 of the 2022 APP World Tour to the beautiful city of Alicante from the 9th - 11th December for what will be a weekend to remember. The event will take place at Playa del Postiguet, a venue that will provide a dramatic arena for the World’s best at the foot of the impressive Santa Barbara Castle right in the heart of the Old Town.

Beyond the unique cultural experience on offer in Alicante to explore this historic center, conditions on the water are ideal for paddlers of all levels, providing an accessible and competitive arena for all. In addition, the APP Pool will provide a very controlled entry point for newcomers to the sport, as well as the ideal venue for SUP Yoga and Pilates, while the festival zone will provide a social gathering point for paddlers and visitors alike. As a result, the Alicante SUP Open will really have something for everyone.

It is also worth noting that Alicante is home to one of the most vibrant up and coming SUP communities, with Paddle Clubs thriving across the region, all combining to create one of the most engaged young racing communities in Europe. It will doubtless provide some spectacular racing to close the calendar year in style and as the penultimate stop of the APP’s season and ideal lead into the climactic Final in Jeddah, Saudi Arabia.

READ IT IN FULL
10:00AM – 1:00PM / 3 Hours
SUP Pool Classes
SUP Yoga, introductory classes and clinics.
10:00AM – 12:00PM / 2 Hours
Junior & Open athlete registration
1:00PM- 5:30PM / 4:30 Hours
Pro Athlete Registration
3:00PM – 5:00PM / 2 Hours
Round One of Open & Junior Sprints
Opening round of sprints for
— U10 (Max board length 10’6)
— Rookie (Max board length 12’)
— U12 (max board length 12’6)
— U16 (max board length 14’)
— Open Inflatable (max board length 14’)
— Open (max board length 14’)
4:00PM – 5:00PM / 1 Hour
SUP Pool Yoga classes
6:00PM – 8:00PM / 2 Hour
SUP Pool Yoga classes
8:00PM – 9:00pm / 1 Hour
Opening Ceremony
9:00PM – 1:00AM / 4 Hour
Dj Uito Session from urban corner
9:00AM - 10:00AM / 1 Hours
Open & Junior Sprints Continues
10:00AM – 11:00AM / 1 Hour
SUP Pool Yoga classes
10:00AM – 11:00AM / 1 Hour
Opening of the leisure area/rototom radio
11:00AM – 12:00PM / 1 Hour
Pool Clinics
12:00PM – 2:00PM / 2 Hour
SUP Pool Classes
1:00PM - 2:30PM / 1:30 Hour
Professional Sprints
2:30PM - 5:00PM / 3:30 Hour
Club sessions in the Pool
3:00PM – 4:30PM / 1:30 Hour
Surfskate session
6:00PM – 7:00PM / 1 Hour
Awards ceremony
7:30PM – 1:00AM / 5:30 Hour
Dj Uito Session from Urban Corner
9:00AM – 10:00AM / 1 Hours
Under 12s Long distance Sets Off
9:10AM – 10:00AM / 1 Hours
Under 10s Long distance Sets Off
10:00AM – 11:00AM / 1 Hours
Under 16s & Open Long distance Sets Off
10:05AM – 11:00AM / 1 Hours
Rookie Long distance Sets Off
10:00AM – 11:00AM / 1 Hours
Opening of the leisure area/Rototom radio
10:00AM – 11:00AM / 1 Hours
SUP pool Yoga classes
11:30AM – 1:30PM / 2 Hours
Pro Distance Race
11:00AM – 12:30PM / 1:30 Hours
Skate Ollie contest
12:00PM – 2:00PM / 2 Hours
SUP pool classes
2:00PM – 3:00PM / 1 Hours
SUP Team competition
3:00PM – 3:30PM / 0:30 Hours
Paddle for the Oceans
3:30PM – 5:30PM / 2:30 Hours
Surfskate Session
4:00PM – 5:00PM / 1 Hours
Pool Clinics
6:00PM – 7:00PM / 1 Hours
Awards Ceremony
7:00PM – 9:00PM / 2 Hours
Closing Ceremony
Transport and Accommodation Information
Airport:
The closest airport to the event site is Alicante Airport (ALC)
Accommodation suggestions
Hotel Alicante Gran Sol Affiliated by Meliá, Rbla. Méndez Núñez, 3, 03002 Alicante, 4 min drive, 95.00€
Hotel Rambla Alicante, Rbla. Méndez Núñez, 9, 03002 Alicante, 6 min drive, 65.00€
Meliá Alicante, Pl. Prta del Mar, 3, 03001 Alicante, Onsite, 150.00€
Hotel Luxor, 24 Rue Ernest Renan, 92130 Issy-les-Moulineaux, 5 min drive, 130.00€
Odyssey Rooms Alicante, Carrer Gravina, 9, 03002 Alacant, Alicante, 2 min walking, 100.00€
MAPS
MAPS
Swipe right or left to navigate through maps